DE MOEZEL
06 september vertrekken we samen met de dochter Heidi naar de Moezel. We parkeren in Lösnich . Aan de plaatsen met electriciteit is het ons te druk en dus gaan we op de andere plaats staan, zonder electriciteit dan maar. We maken er een rustig avondje van met wat wijn en bier.
’s Anderendaags na het ontbijt en het wasje wandelen we door het dorp waar we wat inkopen doen, voor de beenhouwer moeten we echter verder want hier in het dorp is er geen. We nemen dan de fiets en maken een tripje tot
in Zeltingen waar we een terrasje doen en bij de
beenhouwer vlees halen. Terug aan de motorhome rusten we lekker uit en Chris bakt dan de fritjes op het gasvuur (we zijn dan ook echte Belgen!). Na het eten wassen ik en Heidi af en beginnen dan aan het lekker luie avondje. Het is zeer warm, we zetten alles open wanneer de zon minder hard schijnt.
Donderdag maken we na het ontbijt een boottochtje naar Bernkastel (12€ per man heen en terug). Hier bezoeken we het stadje en drinken enkele wijntjes. We kopen ook nog 3 flessen wijn.
Natuurlijk missen we de boot en moeten dus wachten op de laatste boot van 17 uur. Thuis eten we eerst en dan ga ik alle tanks ledigen en bijvullen. Het is redelijk bewolkt nu deze avond. We genieten toch nog van de verfrissende wind buiten.
Vrijdag na het ontbijt nemen we de bus naar Traben
. We betalen 2,60€ voor een ritje heen.
In Traben wandelen we wat rond en doen een terrasje, het valt eigenlijk tegen. We hadden meer van het stadje verwacht. Na 1,5 uur nemen we de bus terug en kraken thuis nog wat flesjes wijn. Na het eten trekken we met de fiets naar Kinheim aan de overzijde van de Moezel waar de Winzerfesten beginnen. Daar zijn we tenslotte voor naar hier gekomen.
Na 5 of 6 flessen wijn gekraakt te hebben gaan we terug richting huis, het is ondertussen 1h30. Heidi valt nog even met de fiets zonder erg.
’s Morgens staan we op, enkel Heidi heeft een kater en blijft liggen. We maken er een luie dag van en blijven lekker buiten genieten in de zetel. Rond 18 uur pakken we de fiets en rijden terug naar de feesttent waar de wijnkoningin wordt gehuldigd. We eten er een snackje en drinken 2 flesjes leeg en gaan dan terug naar huis rond 11h30.
Zondagmorgen wanneer ik een bus water ga halen komt de ambulance opgereden, ik vraag aan iemand wat er gebeurd is, een vrouw is gestorven, zij was gisteren met de fiets gevallen en is deze nacht in haar slaap gestorven in de motorhome. Spijtige zaak en dit brengt me nog maar eens aan het denken dat je toch maar moet genieten zoveel het gaat, morgen kan Chris misschien de rolstoel in, laat ons hopen van niet.
We eten ons ontbijt en wanneer we willen vertrekken
om met de fiets naar Kröv te rijden begint het te regenen. Na een uurtje ziet het er droger uit en starten we toch onze fietstocht. In Kröv wandelen we wat rond en eten een goede maaltijd. Daarna fietsen we terug richting motorhome en beginnen alles in te pakken voor het vertrek richting huis. We rijden tot in Burg Reuland waar we overnachten op een parking aan het kerkje. Maandagmorgen vertrekken we omstreeks 7h45 om rond 10h15 thuis te komen. Onze eerste reis deze vakantie zit erop. We zullen deze wijnfeesten de volgende jaren nog komen vieren.
Terug naar hoofdpagina