Einde van het J5 ke
Donderdag 6 september vertrekken we ’s avonds weer naar Kinheim voor de jaarlijkse wijnfeesten. We nemen de kortste route maar in Daun namen we toch ergens in het donker de verkeerde weg want onderweg krijgen we te maken met dalingen van 25% en evenzeer steile klimmen. De koppeling begint ook zeer raar te doen, bijna geen versnelling meer te nemen. Moet het ook weer lukken dat we op een steile helling stranden. Met wat moeite komen we toch nog terug op gang en halen we nog net Kinheim.
's Morgens goed wandelen tot in Kröv waar we de Norma supermarkt binnengaan. Terrasje en dan terug naar Kinheim. Later op de avond is het feesten geblazen in de tent.
Zaterdagmorgen besluit ik de VAB te bellen die alles regelen opdat we maandagavond zouden thuis zijn. We wandelen nog wat tussen de wijngaarden en tot in Kindel en steken dan de lekkere barbeque aan. Daarna is het terug rustig feesten in de tent.
Zondag weer eens tot Kröv en tentje feesten maar omstreeks 21h kruipen we toch ons bedje maar in want maandag rond 9h is de depannage er.
Een eigenwijze Duitser die ons tot Wittlich brengt bij de Peugeotgarage. Deze weet al direkt te zeggen dat ze ons niet kunnen helpen, dus telefoontje VAB om 11h30 en zij bellen ons 15 min later al terug dat iemand vertrokken is. Rond 14h15 staat de depannagewagen uit Hasselt voor onze motorhome en om 18h zijn we thuis na een chauffeurswissel in Hasselt. Procifiat voor VAB.


Einde van ons J5ke


Dinsdag gaat de boite eronderuit en wat zien we : butee afgebroken en ingelopen op de priseas van de boite. Woensdag andere boite halen en zaterdagmorgen steekt alles weer netjes in elkaar. We kunnen weer terug vertrekken : Opendeurdagen op zoek naar vervanging voor ons LMC-ke.
23september gaan we naar de opendeur bij Vanomobil maar vinden er niet wat we zoeken, of te klein of te duur of te onhandig.
Volgende opendeur is Alpha in Temse,30 september. Eerst gaan we even bij Dicar langs waar we de Mc Louis wel goedkoop vinden voor wat men krijgt, maar gaat het allemaal wel zolang meegaan ?
Bij Alpha valt ons oog op een Knaus van 2005 met maar 7055 km op de teller en met alles erop en eraan, zeker tot bijna
10000 € of meer accessoires gaande van lichtmetalen velgen, airco, zonnepanelen, automatische schotelantenne, trekhaak,….
De koop wordt geklonken, maandag naar de bank. We kunnen de nieuwe motorhome afhalen op 27 oktober, dus nog even tandjes bijten en trachten de oude peugeot kwijt te spelen.
Terug naar hoofdpagina