Kerstmarkten
Andernach
Cochem in de sneeuw
Cochem
Bernkastel
Brauneberg
Bernkastel
Trier
Trier
Trier
het heeft gesneeuwd deze nacht
etenstijd!!!
lekker in de sneeuw wandelen
Durbuy
Durbuy
Durbuy by night
Zaterdag 11 december 2010 vertrekken we voor onze jaarlijkse kerstmarktenronde, dit jaar houden we het kort bij huis in Duitsland. Onze winterbanden liggen erop, dus laat de sneeuw maar komen!!
Rond 14h vertrekken we tot in Blankenheim waar we rond 18h aankomen met de nodige stops onderweg. Tussen Eupen en Monschau hadden we dikke mist en veel sneeuw naast de wegen. In Monschau stond de parking zoals verwacht eivol en we trekken dan maar verder in de dikke mist tot in Blankenheim waar we helemaal alleen in de smeltende sneeuw staan. 1€ voor
6h elektriciteit is best te doen. We maken nog een wandeling tot in het dorp wat echt de moeite is (we moeten hier nog eens komen in de lichte) en eten een boterhammetje vooraleer te relaxen.
Zondag na het ontbijt besluiten we verder te rijden tot Andernach, we zullen Blankenheim nog wel eens bezoeken in het passeren. Onderweg krijgen we nog een sneeuwbui en in Andernach is alle sneeuw zogoed als weg. We zetten ons op de nieuwe parking (5€ en 0.5€ per 1Kw), deze ligt op een verhoogde plaats aan de Rijn die op dit moment al sterk buiten haar oevers is getreden. laatste keer dat we hier waren was men nog aan het werken aan deze parking en stonden we waar nu het water
overstroomd is. We gaan het stadje al maar eens bezoeken, de kerstmarkt is aan het openen, om 15h is er een levende kribbe te bezien.
Ondertussen drinken we terug in de motorhome nog een verse koffie. Tegen 17h gaan we terug naar de kerstmarkt, we kuieren wat rond, drinken een glühwein en een warme choco, eten een fritje en een braadworst en dan is het tijd voor de levende kribbe, mooi uitgevoerd.
Terug naar ons knauske om gezellig verder avondje te genieten.
Maandagmorgen lekker eten, een doucheke en dan gaan we winkelen in het nabijgelegen shoppingcenter. We kopen er kerstprullekes om in ons knauske op te hangen, vitamine, shampoo,…
Dan trekken we tot Koblenz maar bij gebrek aan parking trekken we maar door tot Cochem waar we nog juist het einde van de markt meemaken, nog net op tijd voor een braadworst en een glühwein. Verder nog een wandeling door het dorp en dan spaghettitime. Dagje zit er weeral op.
Dinsdagmorgend zien we dat het deze nacht gesneeuwd heeft, onze batterij heeft het ook begeven, 't wordt tijd voor een nieuwe, boiler leeg gelopen. Gelukkig is het nog redelijk warm binnen en we zetten de motor even op om de batterij wat bij te laden terwijl we eten.
Daarna wandelen we terug over de kerstmarkt en we gaan tot boven aan de burcht, spijtig genoeg is deze gesloten tot 12h. We hebben wel fantastische uitzichten over de besneeuwde Moezelvallei. Eigenlijk de eerste keer dat we de Moezel in de sneeuw zien, volgens plaatselijke bevolking gebeurt het ook niet zo dikwijls dat er zoveel sneeuw ligt.
We stoppen nog even in St Aldegund waar we mosterd inslaan (we kopen hier regelmatig mosterd als we passeren, echt lekkere) en een glühwein van het huis aangeboden krijgen, een witte nog wel en deze is nog lekker ook.
Verder tot in Zell waar we gaan shoppen en dan tot Bernkastel waar we een tijdje over de kerstmarkt en in het mooi versierde dorp wandelen. Na de glühwein (ook een witte natuurlijk) en de worst verder tot in Brauneberg op de motorhomeplaats met electriciteit, er staan nog 2 Vlamingen naast ons. Lekker pekesstoemp met vis en dan lekker genieten van tv en de warmte.

Woensdag besluiten we om hier te blijven, ’t is hier rustig, alles wat je nodig hebt en mooi om te wandelen. We maken een lange wandeling tot in Mülheim waar we koffie gaan drinken in een frituur, bakkerij,…
Na de wandeling zien we filmpje op tv, maken nog wat foto's en gaan dan lekker uit eten, althans, dat was de bedoeling, alles was echter gesloten, dus maar de supermarkt binnen voor iets lekkers.
Donderdag vertrekken we richting Trier, in Trittenheim stoppen we nog om wat wijn in te kopen en wanneer we stoppen in Trier begint het te sneeuwen. We wandelen een half uurtje tot in het centrum waar we verschillende winkels binnengaan en de kerstmarkt bezoeken.
Een vijf uur later zijn we terug aan de parking met een mac donalds, goed ondergesneeuwd. Het blijft maar sneeuwen en dat is leuk voor de gezelligheid maar morgen op de baan ????

Vrijdagmorgen 17 december al, het heeft een dik pak gesneeuwd deze nacht, we wandelen nog wat in de sneeuw tot aan de Aldi en een doe het zelf zaak, praktiker. Hier kopen we een kerstman voor ons Heidi.
Rond half twee vertrekken we dan richting Durbuy, de banen liggen redelijk open en in Heiderscheid stoppen we voor een rustpauze, we gaan de winkels even binnen en trekken verder tot aan de grens in Pommerloch, nog wat inkopen en dan komen we op slechte wegen in België, wat een verschil met Duitsland en Luxemburg. Rond 6h komen we in Durbuy aan en betalen gelijk voor 2 overnachtingen.We hebben geluk want een uur later staat het al vrij vol met motorhomes. Nog een wandeling in het dorp, zeer mooi hier maar geen frituur te bespeuren, dus maar spek met eieren bakken. Daarna filmpje want antenne is vastgevroren, nadeel van automatic die ondergesneeuwd is. Daarna is het bedtime.
Zaterdagmorgen heeft het weer goed wat bijgesneeuwd en we trekken tegen de middag naar het centrum voor de kerstmarkt. Alle kraampjes zijn zeer mooi, ook in de straatjes is het best gezellig nu, zeker met de ondergesneeuwde bomen en wegen. We gaan nog eens terug om onze Sproet uit te laten en tegen de duisternis
trekken we terug naar het fantastisch mooie centrum. We wandelen wel drie of meer keren door het centrum en over de markt, zo gezellig is het. Op tijd een glühweintje warmt ons op. Dan terug filmavond want de antenne doet het nog niet. Na twee filmpjes bedtime en ’s morgens weer eens een nieuw pakje sneeuw. De uitbater kan zijn oprit terug sneeuwvrij maken.
Nadat er enkele vertrokken zijn mits de nodige duwtjes vertrekken we ook rond half twaalf. We rijden via Huy, Hannut en Tienen tot bij Unikamp in Aarschot, hier begint het terug goed te sneeuwen, nog tot bij mijn zus voor een fritje en dan huiswaarts in de sneeuw tegen 30 tot 50 km/h. De week zit er op en we hebben het zeer gezellig gehad overal, eigenlijk niets om over te klagen.
Terug naar hoofdpagina
Naar fotoalbum