Saarland Moezel 2012
Saarburg
Mettlach
de bocht van de Saar
Beekje in Veldenz
Aardgeest en wereldkaart van het leven
Zondag 29 april ’12, ons Chrisje haar voeten zijn terug aan de beterhand na de operatie van een dikke maand geleden, vertrekken we ‘s middags voor een weekje Saarland-Moezel. Het is alweer van februari geleden dat we er nog op uitgetrokken zijn. Via Luik en St Vith rijden we over Luxemburg tot in Orscholz waar we de Saarschleife willen gaan bekijken, we vinden echter geen parkeerplaats en besluiten tot Mettlach te rijden waar we ons aan de Mettlacher Abtei Brauerei op de voorziene parking zetten. Je moet er 5€ betalen via sms. Eerst eten we iets, want we hebben honger, het is dan ook al 17h30. Na het eten een pauze en dan maak ik een wandeling tot het dorp, een en al Villeroy & Boch en fabriekswinkels. De fabriek is het hart van dit dorp, oud en alsmaar bijgebouwd. Er is een museum in de voormalige abdij, ook het hoofdbureel van Villeroy&Boch is hier gezeteld. Aan deze abdij is een zeer mooi park gelegen. De Saar ligt er rustig en mooi bij. Het is nog dik 18° en het voelt echt warm aan. Morgen gaan we terug kijken naar de bocht van de Saar. 
de lus van de Saar
Maandagmorgen na ontbeten te hebben rijden we terug naar Orscholz, de parking is nu zo goed als leeg. We maken er een wandeling tot bij het uitkijkpunt wat zeer mooi is. Je ziet hier echt de hele bocht van de Saar met in het midden allemaal bos en de burcht Montclair er tussenin. Ook de weg er naar toe is de moeite, we moeten hier zeker nog eens komen wandelen wanneer ons Chrisje beter uit de voeten kan. De parking is ook een overnachtingsplaats. Na dit gezien te hebben rijden we tot in Saarburg waar we nog net een mooi plaatsje op de parking vinden. We installeren ons met de stoeltjes buiten en genieten van het mooie weer.
Dinsdag 1 mei 2012, mijn verjaardag, trekken we op tijd naar Saarburg via de Saar. We drinken er een koffie aan de waterval en wandelen heel het oude dorp af. Halverwege de burcht keren we terug omdat de trappen nog niet voor ons Chrisje zijn weggelegd, eerst nog wat revalideren. Saarburg is een mooi en gezellig stadje. Je hebt er de waterval met de watermolens, de mooie bruggetjes wat doet denken aan Venetie, de klokkengieterij en nog veel meer. Echt de moeite waard om te bekijken om de zoveel jaren, we waren hier nog in 2005. Terug aan de motorhome genieten we van het goede zonnige weer. 
waterval in Saarburg
Woensdag staan we op met onweer, het blijft gieten en we besluiten te vertrekken richting Moezel. Onderweg nog wat inkopen in de Aldi. We rijden tot in Urzig, het regent nog altijd. Een uurtje later is het mooi en zonnig weer en kunnen we buiten zitten. Ik maak nog een kleine wandeling in het dorp en daarna gaan we een fritje eten in de Imbiss. Dan maar tv kijken en slapen. Het was vandaag een lui dagje. 
oude waskuip van Graach
Donderdag rijden we tot in Graach. We gaan eens kijken wat er zoal te zien is in het dorp. Eigenlijk stelt het niet veel voor, de parking is wel mooi gelegen met mooie grote percelen. We rijden verder en besluiten eens in Veldenz te gaan kijken, daar zijn we nog nooit gepasseerd. Bij het doorrijden zien we al dat het best een gezellig dorpje is en we besluiten 
Vrijdag na het lekker spek met eieren ontbijt wandelen we een stuk richting Mülheim, het is een mooie wandeling langs het beekje. We hebben ook nog het geluk enkele jonge hertjes te zien lopen. Zeker een plaats om terug te komen. We vertrekken richting Minheim en stoppen in Wintrich aan de supermarkt om wat barbequevlees. De parking in Minheim is best wel de moeite, mooi en rustig voor 6€, elektriciteit 1€ voor 2000W, wifi voo 2.5€ per uur. We luierikken er en steken op tijd de bbq aan. ’s Avonds maak ik nog een wandeling en dan maar tv kijken en bedtijd. 
wilde hertjes in Veldenz
Zaterdag 5 mei 2012 maken we nog een wandeling tussen de buien door, via de Moezel tot aan de sluis in Wintrich en langs de wijngaarden terug tot in Minheim, hier staat nog het oude ijkgebouw waar vroeger de vaten werden geijkt. Het dorp stelt verder niet veel voor. We trekken huiswaarts na de wandeling, via Wittlich, Daun en Stadtkyll tot op de Botrange waar we een koffie gaan drinken, verder tot bij Rik dan om een fritje te eten. De week zit er weeral op, tijd om naar de volgende trip uit te kijken.
Ik maak nog een wandeling tot de Aldi om patatjes te halen. Later op de dag wandelen we een stukje langs de Saar om daarna te eten en van de avond te genieten.
dan ook hier te blijven, de parking valt ook best mee, aan een kleine beek, alles voorhanden en toch vrij rustig. We maken een wandeling door het dorp en zien dat het eigenlijk ook wel een grote bouwwerf is, alle daken worden hersteld van de hagelschade van enige tijd geleden, wel bollen (of klompen) ijs van 850 gr vertelt men ons. De sporen zijn nog duidelijk aanwezig op sommige plaatsen. Terug op de parking genieten we verder van de mooie namiddag.
Terug naar hoofdpagina
Naar fotoalbum